Tan sri syed mokhtar

Putus asa boleh tapi kena cepat-cepat kuatkan semula semangat untuk bangkit balik.

Syed Mokhtar Albukhary

Saya ini hamba Allah biasa, budak dangau macam saudara semua juga. Apa yang kita kurang faham kita berkongsi dengan tujuan untuk belajar dengan mereka. Ada cara boleh kita buat. Kalau anak dangau macam saya boleh, tidak ada sebab orang lain terutama mereka yang dari pekan tidak boleh.

Selain itu juga, Yayasan al-Bukhary hanya membiayai pelajar miskin. Its last financial results for the six months ended June were RM Tapi mesti tahu bagaimana hendak meminjam dan membayarnya semula.

Apa yang saya dapat itu yang jadi masalah kononnya Syed Mokhtar sapu semua. Dari situ bermulalah pembentukan peribadi dan pemikiran Syed Mokhtar yang kita kenali hari ini.

Beliau kemudiannya membuat keputusan menubuhkan dua buah syarikat, iaitu Amtek Holdings bagi mengeluarkan kasut dan Oriental Garments Uniform Division bagi mengeluarkan pakaian.

Saya melalui jalan yang susah tapi itulah jalan yang kekal. Proses kematangan saya yang membezakannya. Bukan duit yang akan melindungi saya nanti tapi apa yang saya lakukan sekarang. Kalau kerana sedikit bantuan itu mereka lulus peperiksaan dan hidup mereka menjadi lebih baik, saya sudah gembira.

Kaya itu bukanlah kepada diri sendiri. He has shares in various companies including Syarikat seaport terminal johore sdn bhd, a subsidiary company Syarikat Indra Cita Sdn. Tapi tak semestinya saya tidak boleh turun ke kelab. Saya bukan buat semua ini untuk diri saya semata-mata.

Orang lain ambil kekayaan kita, ambil hak kita dan pergunakan kita, kita masih tidak buat apa-apa. Di kampung kita mungkin ada jiran-jiran yang perlukan bantuan.

Tan Sri Syed Mokhtar Al Bukhari merupakan seorang yang tidak pernah mengenal erti kegagalan dan beliau sentiasa belajar dari apa juga kesilapan yang dilakukan.

Recognition Due to his numerous contributions towards society, he was honored with several awards including Panglima Setia Mahkota P. This business leader has seven siblings and he is the third child. Saya asal daripada tidak ada apa-apa. Saya kata kepada kawan-kawan ini baru warm-up saja; kita belum berjalan lagi.

Tiada sebab orang kenapa Melayu tidak boleh maju. Tan Sri Syed Mokhtar Shah bin Syed Nor Al-Bukhary was born in in Alor Setar, Malaysia and is the richest Bumiputra corporate figure in Malaysia. He has made numerous investments in business areas such as transportation, plantations, real estate, logistics, defense armory as well as power generation and engineering which makes.

Syed Mokhtar Shah Syed Nor Also Known As: Tan Sri Dato' Seri Syed Mokhtar Shah Syed Nor, Syed Mokhtar Shah bin Syed Nor Al-Bukhary, Syed Mokhtar Al-Bukhary, Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary. At least $ billion | 66 years old | Malaysia Primary Position: Director, Albukhary Corporation.

Tan Sri Syed Mokhtar Shah bin Syed Nor Al-Bukhary merupakan seorang ahli perniagaan dan usahawan Melayu yang terkaya di Malaysia. Menurut Forbes beliau mempunyai harta bernilai AS$ billion pada seterusnya menjadi orang kelapan terkaya di.

Tan Sri Syed Mokhtar Shah bin Syed Nor Al-Bukhary merupakan seorang ahli perniagaan dan usahawan Melayu yang terkaya di Malaysia. Menurut majalah Malaysian Business beliau mempunyai harta bernilai RM billion pada seterusnya menjadi orang ketujuh terkaya di Malaysia pada Tan Sri Syed Mokhtar mempunyai tujuh orang adik beradik dan dia adalah anak yang ketiga। Tan Sri Syed Mokhtar hidup dalam keadaan yang serba kekurangan hinggakan rumah kayunya yang terletak di Kampung Hutan Keriang tidak mempunyai katil, meja mahupun kerusi.

Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary is a famous millionaire that is known as a low profile person. He is the 7th richest man in Malaysia. He is becoming the role model of every student and potential entrepreneurs to emulate due to his established skills in business.

Syed Mokhtar Al-Bukhary Profile Tan sri syed mokhtar
Rated 4/5 based on 9 review
About Us – Albukhary Foundation